Så ger du en minnesgåva vid begravning

Ge minnesgåva vid begravning
Ge en gåva vid begravning

Att ge en minnesgåva vid en begravning är ett värdigt sätt att hedra minnet av en älskad person samtidigt som man bidrar till en god sak. En minnesgåva kan vara ett vackert uttryck för deltagande i sorgen och stöd till anhöriga.

Vad är en minnesgåva?

En minnesgåva är en gåva som skänks till en organisation för att hedra minnet av någon som har gått bort. Den innefattar ofta ett minnesblad med en personlig hälsning, dikt eller ett sista farväl. Minnesbladet skickas till de närstående eller begravningsbyrån och visas ofta under begravningen.

Så här ger du en minnesgåva

  1. Ange den avlidnes namn
    Genom att ange den avlidnes namn kan vi hitta den begravningsbyrå dit minnesbladet ska skickas. Du får också en kopia via e-post.
  2. Skapa ditt minnesblad
    Skriv en personlig hälsning, en dikt eller ett sista farväl. Detta ger ett personligt och minnesvärt avsked.
  3. Bestäm hur mycket du vill ge
    Hur mycket ska jag ge i minnesgåva vid begravning? Beloppet på minnesgåvan är helt upp till dig. Mellan 300 – 1000 kr är normalt.
  4. Välj betalningsmetod
    Du kan betala på flera olika sätt, inklusive digitala betalningsmetoder och traditionella banköverföringar.

Vanliga frågor om minnesgåvor

Vad skriver man på ett minnesblad?
Det finns inga specifika regler för vad som ska skrivas på ett minnesblad. Det kan vara en kort dikt, en personlig hälsning eller ett sista farväl. Att uttrycka sina känslor och minnen av den avlidne på ett personligt sätt gör minnesbladet unikt och minnesvärt.

Hur skickas minnesbladet?
Minnesbladet skickas digitalt eller via post. Vill du att vi skickar till begravningsbyrån så gör vi detta digitalt. De överlämnar sedan minnesbladet under begravningen. I vissa fall kan minnesbladet också skickas direkt till de anhöriga. Du anger detta på sista sidan. Det går också bra att ringa eller maila oss så löser vi efter önskemål.

Hur lång tid tar det att skicka ett minnesblad?
Om den avlidnes begravningsuppgifter finns tillgängliga, skickas minnesbladet omgående. Om ytterligare sökning krävs kan det ta några dagar att säkerställa att minnesbladet når rätt mottagare. Tänk på att posten kan ta några dagar extra.

Personliga minnessidor

Utöver minnesgåvor kan du också hedra någon genom att skriva på en personlig minnessida eller skapa en ny sida för den avlidne. Detta är ett fint sätt att dela minnen och uttrycka sina känslor tillsammans med andra som sörjer.

Avslutande ord

Att ge en minnesgåva vid en begravning är ett meningsfullt sätt att hedra minnet av en älskad person. Det är en gest som inte bara visar din medkänsla och sorg, utan också stödjer viktiga ändamål som kan göra skillnad för många människor.

Ge en gåva nu direkt online.