Att uttrycka känslor för någon som gått bort och som man inte träffat på länge

Att förlora någon som man inte träffat på länge kan skapa en rad blandade känslor. Det kan vara sorg, chock, skuld eller ens ett slags lättnad om personen led av en långvarig sjukdom. Här är några sätt att hantera och uttrycka dessa känslor.

Förstå dina känslor

Det är naturligt att känna en mängd olika känslor när någon dör, särskilt om du inte har haft kontakt på länge. Ge dig själv tid att bearbeta vad du känner.

Uttrycka sorgen

Det finns inget rätt eller fel sätt att sörja någon. Du kanske vill skriva ett brev, tända ett ljus, besöka en plats som ni delade, eller helt enkelt reflektera i ensamhet.

Söka stöd

Det kan vara hjälpsamt att tala med vänner eller familjemedlemmar som också kände personen, eller att söka professionellt stöd om du kämpar med känslorna.

Att reflektera över relationen

Om du inte har träffat personen på länge, kan det vara en tid för reflektion över varför det blev så, och om det finns något att lära för framtida relationer.

Minnas tillsammans

Att dela minnen med andra som kände personen kan vara ett fint sätt att hedra deras liv och den tid du delade tillsammans.

Reflektera

Att hantera döden hos någon man inte träffat på länge kan vara komplicerat. Det viktigaste är att ge dig själv utrymme att känna och att hitta sätt att uttrycka de känslorna som känns rätt för dig. Det kan också vara en möjlighet att reflektera över dina relationer och hur du vill hantera dem framöver.